OS I RIO 6 AUG

Svar ja, jag ska följa OS i Rio som en hök. I förrgÄr köpte jag OS-bibeln och igÄr satt jag i flera timmar och skrev ned nÀr allt det roliga som jag mÄste se Àr och Àven nÀr alla svenskar tÀvlar, Àven om det Àr i grenar som inte intresserar mig sÄ mycket. RÀkna med mycket uppdatering hÀr!
 
IgÄr och i natt sÄ hÀnde det grejer! 
 
Handboll : Sveriges damer spelade mot Argentina i första gruppspels matchen och vann imponerande med 31-21. Riktigt bra spel av damerna och jag tror att de kan komma lÄngt! Rolig match att se och följa!
 
Fotboll : Lika bra som det gick för handbollsdamerna, lika dÄligt gick det för fotbollsdamerna som förlorade mot Brasilien med 5-1. Sverige imponerade inte alls och det var egenligen inte mycket som stÀmde. Brasilien dÀremot kan gÄ lÄngt! Detta var Sveriges andra match och har totalt 3 poÀng efter vinsten mot Syd Afrika (inte heller dÀr var det nÄgot vackert spel). Det kommer antagligen krÀvas en vinst mot Kina pÄ tisdag för att Sverige ska kunna gÄ vidare.
 
Simning : Erik Persson stĂ€llde upp i 100 m bröstsim, som egentligen inte Ă€r hans bĂ€sta gren och hamnade totalt pĂ„ plats 32. Imponerade Ă€ndĂ„ med att komma trea i sitt heat. Sarah Sjöström simmade 100 m fjĂ€ril och imponerade i första loppet med att ligga pĂ„ plats ett och simma pĂ„ 56.26 sek. I semifinalen simmade Sarah Ă„terigen snabbt och fixade ett olympiskt rekord pĂ„ 55.84 sek och en överlĂ€gsen första plats. Även 4x100 m frisim med bland annat Sarah Sjöström Ă€gde rum. I försöken sĂ„ kom de pĂ„ plats 6 och i finalen sĂ„ hamnade de tillsist pĂ„ en femte plats och nĂ„dde inte riktigt hela vĂ€gen.
 
Rodd : Anna Malvina Svennung stÀller upp i singelsculler och placerade sig pÄ en 27:e plats och kommer idag att tÀvla om att fÄ komma vidare i tÀvlingen mot de som ocksÄ hamnade lite lÀngre ned i placering.
 
Ridsport : Första dagen av fÀlttÀvlan med dressyr. Laget fick ihop 98.80 och om jag har sett rÀtt verkar de ligga pÄ en Ättonde plats.
 
Bordtennis : Matilda Ekholm vann över en kinesiska med 4-2.
 
 
Idag om intresset finns (bland annat) :
- 16.30 handboll herrar Sverige - Tyskland
- 17.15 linjelopp cykel med Emma Johansson, Emilia Fahlin och Sara Mustoner-Lichan
- 18.00 simning med Michelle Coleman, Sophie Hansson och Jennie Johansson.
- 19.30 gymnastik med Emma Larsson
- 00.00 fotboll herrar Sverige - Nigeria
- 03.00 simning ev med Coleman, Hansson och Johansson beroende pÄ tidigare resultat. Final med Sarah Sjöström pÄ 100 m fjÀril
 
 
AllmÀnt, Sport | OS i Rio 2016 | |
Upp