MÄnaden pÄ sjukhuset - del dos

Den 12:e december fick jag feber. Vi Äkte in till akuten, gjorde alla prover och de beslutade att jag Äter igen skulle lÀggas in pÄ KAVA. Nu har det ju gÄtt vÀldigt lÄng tid sedan denna gÄngen sÄ minns knappt vad som hÀnde men tror det var denna gÄngen som jag Äter igen gjorde ett ultraljud och det visade att jag hade en infektion i magen. Jag fick Äka hem dagen efter och började ta flytande antibiotika. Det gick nÄgra dagar nÀr jag tog det lugnt och hittade pÄ saker, lyssnade pÄ BorÄs lucia, julbakade med Moa och sÄ vidare. 

Den 19:de fick jag feber igen.. Jag ringde till sjukvÄrdsupplysningen och de hÀnvisade till vÄrdcentalen. Fick tid pÄ jourvÄrdcentralen i stan eftersom det var efter kl.17. Jag Äkte in, hade första tiden, betalade 100 kr för att fÄ göra ett blodprov som direkt visade att jag hade för högt infektionsvÀrde, CRP och att jag skulle Äka upp till akuten direkt. VÀntan Àr sÄ himla jobbig.. Men gjorde Äterigen alla prover och blev inlagd denna gÄngen ocksÄ. Nu dock pÄ en annan avdelning, E61 om jag inte minns fel. Fick antibiotika i blodet och fick Äka hem dagen efter. DÄ var mina förÀldrar förbannade eftersom de inte hade gjort nÄgot annat Àn att ge mig antibiotika. 

Julen kom och gick. Hade en super mysig julafton och allt var perfekt! Dock hade jag smĂ„feber dagarna innan och Ă€ven dagarna efter. Och jag var sĂ„ sjukt trött. Avslutade min oĂ€ndliga antibiotikakur pĂ„ juldagsmorgonen och jag tror aldrig jag har varit sĂ„ glad i hela mitt liv! Hemska medicin. Jag trĂ€ffade Tove och Matilda pĂ„ annandagen och hade det hur mysigt som helst. Hade remis pĂ„ att ta blodprov den 27:de sĂ„ det gjorde jag. Den 28:de var jag och Moa i stan och handlade och sĂ„. NĂ€r vi Ă„kte hem sa jag att jag kĂ€nde mig sĂ„Ă„ trött och Ă€ven att det kĂ€ndes som jag hade feber, och det hade jag. 39,0 grader, sĂ„ det var bara att Ă„ka till akuten igen. Jag blev inlagt pĂ„ KAVA och blev kvar dĂ€r nĂ„gra dagar. Åter igen fick jag antibiotika i blodet. Vid det hĂ€r laget sĂ„ hade jag tagit mĂ„nga blodprov och mĂ„nga olika kanyler som suttit i mig, sĂ„ mina kĂ€rl, som knappt existerade frĂ„n början, började bli vĂ€ldigt retade av all antibiotika, vilket gjorde att de var tvungna att sticka mig vĂ€ldigt mĂ„nga gĂ„nger för att hitta kĂ€rl som "fungerade". Wiiiiho sa jag som redan innan var rĂ€dd för sprutor.. Proverna visade att jag hade för högt vĂ€rde igen.

PÄ nyÄrsafton fick jag permission mellan mina antibiotika doser, kl.16-24. AlltsÄ firades nyÄr vid sjukhuset.. Fick dÄ veta att jag inte hade kvar min sÀng utan var tvungen att Äka hem och sova, nÄgot jag inte var jÀtteglad över om jag ska vara hÀrligt. Nog för att det Àr absolut skönast att vara hemma sÄ kÀndes det bra att kunna sova dÀr. Jag vaknade pÄ natten av att jag hade sÄ sjukligt ont i armen, dÀr kanylen satt. Kunde inte somna om. Det Àr inte sÄ vanligt att man fÄr ha kvar det fast man Äker hem men gissar att de inte vÄgade ta bort den eftersom det var sÄ svÄrt att sÀtta i. Vi Äkte in tidigare sÄ att de kunde ta bort den. Hade permission frÄn 16-24 bÄde den 1:a och 2:a jan. Den 3:dje gick jag till och med pÄ en förelÀsning pÄ högskolan, dog lite av utmattning men annars gick det bra. Mitt CRP blev bÀttre och bÀttre och den 4:e jan blev jag utskriven med antibiotikatabletter. Behövde denna gÄngen bara ta en sort, tvÄ gÄnger dagligen och det var den bÀsta av de tvÄ sorterna. LÀkaren ville inte att jag skulle ta flytande eftersom det inte hade hjÀlpt speciellt mycket innan och jag var glad att slippa den Àckliga smaken. Jag lyckades fÄ ner tabletten pÄ kvÀllen efter att delat den mÄÄÄnga gÄnger. Vi provade först att krossa en och blanda med fil och massa hallonsylt, det var det vidrigaste...! 

Och hÀr borde det vara slut! men icke..
AllmÀnt | | En kommentar |
Upp