150226

Dags för sluttentamen i sjuksköterskeutbildningen och 99 dagar kvar till examen. Tentan bestĂ„r utav tvĂ„ delar, en med lĂ€kemedelsrĂ€kning dĂ€r det krĂ€vs alla rĂ€tt för att fĂ„ godkĂ€nt och sĂ„ en del med omvĂ„rdnad och kan vara i princip vad som helst av det vi lĂ€rt oss hittills. Jag pluggade ganska mycket pĂ„ rĂ€kningen och kĂ€nde att det var den delen jag ville klara helst. Till andra delen lĂ€ste jag nĂ„gon sammanfattning frĂ„n en kurs och tittade pĂ„ jag gamla tentor som jag skrivit osv. Det vill sĂ€ga att jag inte Ă€gnade sĂ„ mycket energi Ă„t den. 

Timmen var slagen och tentan började. RÀknade igenom talen en gÄng och sedan gick jag över till omvÄrdnade och började kryssa i de jag visste. RÀknade en gÄng till och skrev in alla svar. InsÄg dÄ att jag inte lÀst igenom en ordentligt sÄ det var tur att jag sÄg det. Sedan kryssade jag i resten av omvÄrdnads frÄgorna och blÀddrade igenom allt massa gÄnger. Tillslut kom jag fram till att jag var klar och att jag inte kommer att Àndra nÄgot. Det jobbiga dÄ var att det inte hade gÄtt nÄgon innan mig och det brukar aldrig hÀnda. KÀndes som jag hade missat en del eller nÄgot. Jag gick iaf och gissar att jag stressade upp mÄnga nÀr jag gick.. DÄ hade det gÄtt 1 h och 40 min ca. Blev en lÄng vÀntan pÄ att mina kamrater skulle bli klara dÄ vi hade bestÀmt att vi skulle Àta lunch. Efter ytterligare 1 h och 10 min sÄ var alla ute och vi gick till Tant Grön.

Det var nĂ€mligen sĂ„ att idag skulle vi ha studentrĂ€ttning, dvs att vi studenter rĂ€ttar varandras tenta. Detta gjorde att vi var vĂ€ldigt stressade! Vi brukar ju aldrig fĂ„ reda pĂ„ det sĂ„ snabbt. NĂ€stan hela lunchen pratades det som frĂ„gor och vad som var rĂ€tt eller fel och vad vi svarade. Vi blev inte direkt lugnare av det. Tillslut var det Ă€ndĂ„ dags och vi fick en omvĂ„rdnads del och en lĂ€kemedels del att rĂ€tta. Detta gick till precis som pĂ„ det vanliga tentorna, ingen mobil pĂ„, vĂ€skor och ytterklĂ€der upphĂ€ngda och bara en röd penna att rĂ€tta med fick vara framme. Jag kom ju för det mesta ihĂ„g vad jag svarade sĂ„ kunde sĂ„ pĂ„ ett ungefĂ€r hur det gĂ„tt iaf. Vi hade bestĂ€mt att vi skulle skriva ut alla koder och resultaten sen sĂ„ vi fick reda pĂ„ vad vi fick direkt. Kort och gott fick jag godkĂ€nt pĂ„ bĂ„da delarna och det kĂ€ndes helt underbart! 

Det jag har kvar nu Àr:
C-uppsatsen
Granska tre artiklar pga att jag missade ett seminarium
S-HLR
Slutexamination pÄ ortopedavdelningen under 10 pass

Och eventuellt en omtenta i vetenskaplig teori och metod men hoppas verkligen inte det!


Idag Àr det 97 dagar till examen och det kÀnns vÀldigt overkligt!




AllmÀnt, Sjuksköterskeutbildning | | Kommentera |
Upp